PODRINJE TURS

Turistička agencija Loznica

Hotel „Fontana“ sagrađen 1965 godine, je prvi moderan hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji. Dograđivan, renoviran i dodatno adaptiran 1975. godine, hotel je pratio promene trendova i izašao u susret zahtevima modernih turista. Stil gradnje karakterističan je za šesdesete i sedamdesete godine 20. veka. Hotel raspolaže kapacitetom od 500 kreveta, koji su raspoređeni između soba i apartmana, u potpunosti ili delimično renoviranih.Od centra banjske promenade, tj. glavnog banjskog šetališta Hotel „Fontana“ udaljen je svega jedan minut lagane šetnje, dakle nekih 50 metara, a za goste hotela, obezbeđen je prostrani parking, ukoliko u posetu banji dolaze sopstvenim vozilom. Od skijališta, Hotel „Fontana“, udaljen je svega 13 km.
SmeštajHotel „Fontana“ raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i apartmanima. Sobe su klimatizovane, poseduju fen, telefon, radio aparate,klima uređaj, a većina soba i svi apartmani poseduju mini bar, TV uređaj, satelitski i zemaljski prijem televizijskog programa. Osoblje je gostima na raspolaganju 24 h.Renovirane sobe: Kada su sobe u pitanju u ponudi ima ukupno 85, u potpunosti renoviranih soba. Ove renovirane sobe, opremljene su novim sanitarijama, novim nameštajem i TV uređajima sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskog programa. Većina renoviranih soba poseduje mini bar.Delimično renovirane sobe: Delimično renoviranih soba ima ukupno 33, i one se nalaze na četvrtom spratu Hotela „Fontana“. U delimično renoviranim sobama promenjeni su etisoni, zavese, a nameštaj je repariran. Sobe su okrečene, a većina ih je dobila i nove TV uređaje. U sobama je takođe nova posteljina (jastučnice, prekrivači..). Ono što u ovim sobama nije renovirano jesu kupatila.Nerenovirane sobe: Nerenoviranih soba ukupno ima 136 i nalaze se na prva tri sprata hotela. Sve nerenovirane sobe imaju svoje kupatilo, dok su samo neke opremljene televizijskim uređajima.Apartmani:Hotel „Fontana“ u svojoj ponudi ima i 10 u potpunosti renoviranih apartmana, opremljenih novim nameštajem, TV uređajima sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskog programa, kao i mini barovima. Apartmani se sastoje od u potpunosti novih kupatila i dve sobe od kojih je jedna spavaća soba sa francuskim ležajem, a druga dnevna soba u kojoj se nalazi dvosed ili trosed na razvlačenje.

hotel-Fontana
Dodatni sadržaj

Od dodatnog sadržaja Hotel „Fontana“ raspolaže pansionskim restoranom, glavnom restoranskom salom, aperitiv barom, velikom letnjom terasom i termalnim bazenom.Pansionski restoran raspolaže maskimalnim kapacitetom od 200 mesta, a sala je pogodna i za organizovanje manjih radnih sastanaka i skupova.Glavna restoranska sala raspolaže sa 450 mesta, a pogoduje i organizaciji svih vrsta svečanosti, proslava, kao i promocija. Ova sala može poslužiti i kao konferencijska sala, jer u njoj postoje mogućnosti organizovanja radnih i poslovnih skupova, kao i seminara.Aperitiv bar smešten je u holu recepcije, a gostima je na raspolaganju tokom celog dana, pa se oni tu mogu osvežiti različitim vrstama toplih i hladnih napitaka.Letnja terasa sa prelepim pogledom na banjski park, može se pohvaliti svojom prostranošću i činjenicom da predstavlja sjajno mesto za odmor i relaksaciju.Hotelski bazen je bazen zatvorenog tipa. Termomineralna voda u njemu spada u hipoterme, bogata je magnezijumom, a njena temperatura iznosi 26 ᵒC.Vrnjačka Banja pogodna je polazna tačka za posetu brojnih kulturno-istorijskih spomenika kojima ovaj kraj obiluje. Vrnjačka Banja nalazi se u staroj Raškoj i s obzirom na tu okolnost iz nje je moguće posetiti ostatke mnogih centara prve srpske države. Tu su tvrđave Maglič, Brvenik, Lazarev grad, Koznik, Jelač i dr, a osim tvrđava ovaj kraj obiluje i mnoštvom srednjevekovnih manastira. Tako kao gost Vrnjačke banje ne propustite obilazak manastira Studenice, Žiče, Ljubostinje, Gradca itd.Bujna priroda koja okružuje Vrnjačku Banju, pogodna je za šetnje i izlete, a iz Vrnjačke Banje postoje i organizovani izleti do Kopaonika, dok su otvorene i mogućnosti za bavljene sportskim ribolovom, posetu etno selima, putevima vina…Zimi kao gost Vrnjačke Banje možete uživati u skijanju i zimskim sportovima, a ako je posetite leti, oduševiće Vas njen bogat kulturni program pod imenom „Vrnjačke kulturne svečanosti“, koji tokom svojih 100 dana trajanja, najšarenijim bojama oslikava ulice ove banje.Širom Vrnjačke Banje nalaze se brojni wellness i spa centri, u koje možete naknadno otići i uživati u impozantnom broju raznolikih masaža koje možete izabrati, ili tretmanima peloidom ( lekovitim blatom). Kao gost Hotela „Fontana“ bićete u centru zbivanja, ali ćete ujedno pronaći i svoju oazu mira u kojoj možete odmoriti, opustiti se i povratiti snagu.